Nem találod?

Jótékonysági könyvvásár

Jótékonysági könyvvásár a Pannonhalmi Főapátság Bencés Kiadó kiadványaiból Budapesten

A Pannonhalmi Főapátság Bencés Kiadó megjelölt kiadványai december 23-ig jelképes összegért (500 Ft)-, a kiállítási katalógusok pedig 50% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Benedictinus Apátsági Termékek budapesti boltjában. A befolyó összegből a Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működő Szent Benedek Iskolahálózat négy hátrányos helyzetű diákjának oktatását támogatjuk.

A támogatásban részesülő diákok:

Viktória 16 éves, a 2. szakképzési évfolyamon tanul, szociális gondozó és ápoló szakmát. Édesapja már 13 éve nem él együtt a családdal. Nem tartja a kapcsolatot a lányával, anyagilag egyáltalán nem támogatja őt.  Viki egy borsodi kistelepülésen él édesanyjával és két kisebb lánytestvérével. Naponta bejár a faluból Miskolcra, ami napi 96 kilométernyi ingázást jelent. Minden nap időben beér a tanítás kezdetére, még akkor is, amikor nulladik órája van. Nem keres kifogásokat, elfogadja az iskolai szabályokat és betartja azokat. Édesanyja közmunkás, akinek szerződését havonta hosszabbítják meg, életükben emiatt állandósult a bizonytalanság. Viki magatartása és szorgalma példamutató, mosolygós és megbízható. Társaival és tanáraival is  megtalálja a közös hangot. Tavalyi félévi átlaga 4,38, év végi átlaga 4,11 lett, a szintvizsgát jeles eredménnyel teljesítette. Gyakorlati helye egy idősellátásban működő szervezet, ahol elégedettek a munkájával. Az idősekkel együttérző, nagyon kedvelik őt.


Zsolt 15 éves, az 1. szakképzési évfolyamon hegesztőnek tanul. Édesanyja munkanélküli, aki Zsoltot a kistestvéreivel egyedül neveli, nagyon nehéz körülmények között. Mivel messze laknak Miskolctól, így Zsolt kollégista. Sajnos a városi tanulóbérlet megvásárlása is problémát okoz a család számára, ami pedig a bejáráshoz és a gyakorlati helyre járáshoz szükséges lenne. Zsolt ruházata sokszor nem az évszaknak megfelelő, alulöltözött, amely így a tél közeledtével különösen szembetűnő. Tanulmányi átlaga  már most az első félév előtt jó. A szakmai gyakorlaton  és a tanórákon is szorgalmas, aktív, csendes és okos fiatalember. Hiányzásai igazoltak. Rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül. Az iskola hivatalból jelezte Zsolt veszélyeztetettségét a helyi családsegítő szolgálatnak.


Anasztázia 19 éves, a 3. szakképzési évfolyamon tanul, végzős eladó. Édesanyja hosszú betegeskedés miatt munkanélküli és állapota miatt továbbra is munkaképtelen. Az édesapának sincs bejelentett munkaviszonya. Miskolcon él az édesanyjával, egy kiskorú testvérével és egy kiskorú ikerpárral. Az eltartottak száma vele együtt 4 fő, mindhárom testvére kiskorú. Tanulmányi átlaga 4, 25, a szakmai gyakorlatokon is nagyon szép teljesítményt nyújt. . Tanárai szerint tisztelettudó, szorgalmas, okos fiatal hölgy. Hiányzásai igazoltak, csak betegség miatt hiányzik. Az osztályközösség munkájában aktívan részt vesz. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül. Iskolai műsorokon gyakran elvállalja a konferanszié szerepét.


Vilmos 18 éves, Kiskunfélegyházán a PG Tagintézményben, magyar-német két tanítási nyelvű gépészet szakgimnázium tagozaton 11. évfolyamos. Vili szüleinek havi jövedelme nagyon alacsony, de így is megpróbálnak megadni számára mindent, ami a tanulmányai folytatásához szükséges. Hobbija a rajzolás, még óvodásként édesanyja tanította írni és számolni. Az általános iskolában többször is eredményesen szerepelt tanulmányi versenyeken. Nyolcadik év végén elérte az év diákja címet, ezzel egyik nagy álma teljesült. A kiskunfélegyházi Szent Benedek Iskolába került, ahol átlag feletti szorgalmával minden tanévet kiemelkedő eredménnyel zárt. Célja, hogy gépészmérnöki diplomát szerezzen.

A Tagintézmények vezetői igazolják, hogy az itt nevesített tanulók rászoruló fiatalok, akik a Szent Benedek Iskolát nehéz körülményeik ellenére lelki és szellemi értelemben is kimagasló, példamutató módon képviselik.

Támogatásukat köszönjük!


Amennyiben szeretne hozzájárulni a Szent Benedek Iskolahálózat hátrányos helyzetű diákjainak támogatásához, kérjük felajánlását az alábbi bankszámlaszámok valamelyikére küldje. Közleményben kérjük tüntesse fel, hogy “Jótékonysági akció” !

Szent Benedek Iskoláért Alapítvány

CIB: 10700031-67006890-51100005

Szent Benedek Iskola Sportéletéért Alapítvány

CIB: 10700031-68698290-51100005

Támogatásukat köszönjük!

Csatlakozzon a kezdeményezéshez, ossza meg facebook eseményünket: