További információk
Kiszerelés | 4×50 ml |
---|---|
Egységár | 9 500 Ft/liter |
Tartalom | Aromaticus – Hétfűszeres vörösborecet |
Ecetsav tartalom | 4×6 % (4x 6 g/100 ml) |
1 900 Ft
Benedictinus borecet válogatás
Kutatások során a központi könyvtárban kerültek elő a XVI. századból fennmaradt dokumentumok, melyek tanúsítják, hogy az Apátság ősi gyakorlata volt, hogy gyógyászati és étkezési felhasználásra borecetet, illetve gyógyecetet készítettek saját borászatukhoz kapcsolódva.
A bencések változatos ételek közül válogathattak, melyeket a saját gyógynövény- kertjükben termesztett fűszernövényekkel ízesítettek (fokhagymát, vöröshagymát, petrezselymet, borsot, majorannát, sáfrányt, köménymagot, gyömbért, zsályát és levendulát használtak) és az ételek fontos tartozéka volt az ecet. Nem csak ételek ízesítésére, de a húsok pácolására, tartósítására is használták.
A Főapátság szerzeteseinek több évszázados bor és étkezési tapasztalata most sikeres, korszerű technológiával rendelkező óbudai ecetgyártó cég, a Buszesz Zrt. szakértelmével találkozott.
A biológia erjesztéssel készült ecet az egészséges táplálkozás fontos része. A borból előállított bencés ecet a biológiai erjesztés során megőrzi a gyümölcs fontos élettani alkotóelemeit, az aminosavokat, a B-vitaminokat és az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen mikroelemeket.
Az együttműködés eredménye 4 különleges borecet, mely most 4x50ml kiszerelésben egyedi csomagolásban megvásárolható.
Készleten
Kiszerelés | 4×50 ml |
---|---|
Egységár | 9 500 Ft/liter |
Tartalom | Aromaticus – Hétfűszeres vörösborecet |
Ecetsav tartalom | 4×6 % (4x 6 g/100 ml) |