Nem találod?

Borecetválogatás

Borecetválogatás

1 900 Ft

Benedictinus borecet válogatás

 

Kutatások során a központi könyvtárban kerültek elő a XVI. századból fennmaradt dokumentumok, melyek tanúsítják, hogy az Apátság ősi gyakorlata volt, hogy gyógyászati és étkezési felhasználásra borecetet, illetve gyógyecetet készítettek saját borászatukhoz kapcsolódva.

A bencések változatos ételek közül válogathattak, melyeket a saját gyógynövény- kertjükben termesztett fűszernövényekkel ízesítettek (fokhagymát, vöröshagymát, petrezselymet, borsot, majorannát, sáfrányt, köménymagot, gyömbért, zsályát és levendulát használtak) és az ételek fontos tartozéka volt az ecet. Nem csak ételek ízesítésére, de a húsok pácolására, tartósítására is használták.

A Főapátság szerzeteseinek több évszázados bor és étkezési tapasztalata most sikeres, korszerű technológiával rendelkező óbudai ecetgyártó cég, a Buszesz Zrt. szakértelmével találkozott.

A biológia erjesztéssel készült ecet az egészséges táplálkozás fontos része. A borból előállított bencés ecet a biológiai erjesztés során megőrzi a gyümölcs fontos élettani alkotóelemeit, az aminosavokat, a B-vitaminokat és az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen mikroelemeket.

Az együttműködés eredménye 4 különleges borecet, mely most 4x50ml kiszerelésben egyedi csomagolásban megvásárolható.

 

Készleten

Összehasonlítás
era107. Készleten , . , , .

További információk

Kiszerelés

4×50 ml

Egységár

9 500 Ft/liter

Tartalom

Aromaticus – Hétfűszeres vörösborecet
Floris – Fehérborecet levendulával
Balsamum – Balzsamecet
Salvia – Fehérborecet zsályával

Ecetsav tartalom

4×6 % (4x 6 g/100 ml)