Nem találod?

Gyógynövény likőr 0,2 liter

Elfogyott

Gyógynövény likőr 0,2 liter

3 250 Ft

Az Agárdi Pálinkafőzde és a Pannonhalmi Főapátság együttműködésének eredményeként forgalomba került a Bencés Likőrcsalád. A likőrök a kolostorkerti gyógynövénykultúra hagyományait keltik életre, a Főzde minőségi pálinkáinak előállítási csúcstechnológiájával ötvözve. A likőrcsalád különlegessége, hogy évszázados receptek alapján, Agárdi Pálinka alappal készülnek.

Az ezer éves Pannonhalmi Főapátság kolostorkerti gyógyászati múltjának feltárása közben került elő a több száz éves, kéziratos és nyomtatott könyvekből álló gyűjtemény, amely bizonyítja, hogy a pannonhalmi bencések ősi hagyománya volt a gyógyhatású italok (teák, likőrök, tinktúrák) készítése. A Főapátság szerzeteseinek évszázados gyógynövényes tapasztalata a sikeres magyar pálinkakészítő manufaktúra, a csúcstechnológiával rendelkező Agárdi Pálinkafőzde szakértelmével találkozott. Az együttműködés gyümölcse a Bencés (Gyógynövény-, Keserű- és Meggy) Likőrcsalád megjelenése, amelynek különlegessége, hogy a jellemzően finomszeszből készült kommersz likőröktől eltérően Agárdi alma- és cigánymeggypálinka alappal készülnek, és nincs bennünk mesterséges aroma vagy színanyag.

A kellemes ízű Bencés Gyógynövénylikőr tizenöt fajta gyógynövény kivonatából készült, receptjét Reisch Elek 1735-ben jegyezte le. Az Agárdi almapálinkát és az apátsági gyógynövény-kivonatokat elegyítő, kellemes ízű, egyedi likőrkülönlegesség természetes tisztasága jótékony élettani hatással egészül ki (36% v/v).

Elfogyott

Összehasonlítás
era002. Elfogyott , .