Nem találod?

Zsályás fehérborecet

Zsályás fehérborecet

890 Ft

Salvia – Fehérborecet zsályával

 

A kutatások során a Pannonhalmi Főkönyvtárból előkerült XVI. századi dokumentumok tanúsítják, hogy az Apátságban a borászathoz kapcsolódva már évszázadokkal ezelőtt készítettek borecetet illetve gyógyecetet étkezési és gyógyászati célra.

A bencések változatos ételek közül válogathattak, melyeket a saját gyógynövénykertjükben termesztett fűszernövényekkel ízesítettek: fokhagymát, vöröshagymát, petrezselymet, borsot, majorannát, sáfrányt, köménymagot, gyömbért, zsályát és levendulát használtak. Az ételek fontos tartozéka volt az ecet. Nem csak ételek ízesítésére, hanem húsok pácolására és tartósítására is használták.

A biológiai erjesztéssel készült ecet az egészséges táplálkozás fontos része. A borból előállított bencés ecet a biológiai erjesztés során megőrzi a gyümölcs fontos élettani alkotóelemeit, az aminosavakat, a B-vitaminokat és az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen mikroelemeket.

A Főapátság szerzeteseinek több évszázados tapasztalata most a sikeres és korszerű technológiával rendelkező óbudai ecetgyártó cég, a Buszesz Zrt. szakértelmével találkozott.

Az együttműködés eredménye 4 különleges borecet, amelyek a pannonhalmi bencés borecetek családjának megszületését jelzik.

 

Összetevők: fehérborecet, zsályakivonat.

Készleten

Összehasonlítás
era105. Készleten , . , .

További információk

Kiszerelés

250 ml

Egységár

3,56 Ft/ml, Áraink bruttó árak.

Ecetsav tartalom

6 % (6 g/100 ml)