74.7%

A vallás szociológiája

1 000 Ft

Davie, Grace

(A névre kattintva további információk érhetők el a szerzőről.)

 

 

Lapozzon bele!

 

A vallások megkerülhetetlen szereplői a modern Európa politikai, társadalmi és kulturális életének. Európa viszonya saját keresztény gyökereihez, az iszlám és az új vallási mozgalmak jelenléte számos kérdést vet fel. Grace Davie olyan aktuális témákat vesz sorra, mint a történelmi egyházak és a modern világ kapcsolata, a bevándorlás vallási vonatkozásai, a fundamentalizmus, a globalizáció, a mindennapi élet vallásgyakorlata.

A Pannonhalmi Bencés Kiadó ezzel a munkával szeretne hozzájárulni a magyar valláskutatáshoz, remélve, hogy vallás és modernitás kapcsolatának szociológiai vizsgálata napjaink teológiáját is gazdagíthatja.

„Mind többen ismerik fel azt, hogy a modern Európa vallási életének mintázatai egyáltalán nem a globális prototípust testesítik meg, hanem ellenkezőleg, „kivételes esetet” képviselnek. Vagyis az európaiak lassacskán ráébrednek, hogy Európa nem azért szekuláris, mert modern, hanem mert európai. […] A túlnyomórészt egyetlen egyházhoz sem kötődő európaiak nehezen boldogulnak a vallási kérdésekkel, mert éppen szekularitásuknál fogva már alig áll rendelkezésükre az a tudás, fogalomkészlet és szókincs, amely nélkülözhetetlen, ha a vallásról akarunk eszmét cserélni.”

 

Gérecz Imre atya beszél Grace Davie: A vallás szociológiája című könyvről

 

era200 In stock N/A , , .

További információk

Sorozat

Napjaink Teológiája 15.

Megjelenés éve

2010

ISBN

978-963-314-006-2

Terjedelem

408 oldal

Méret

167×223 mm

Kötés

puhatáblás