Francia levendulaolaj 10 ml

1 990 Ft

Lavandula angustifolia 

 

A Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében termesztett levendulavirágból, vízgőz-desztilláció során kinyert illóolaj.

Oldja a lehangoltságot, nyugtató hatású, hangulat kiegyenlítő, az elalvást segíti. Linalil-acetát és linalool tartalmának köszönhetően fájdalomcsillapító, feszültségoldó és gyulladáscsökkentő hatású.
A reumás, fájó testrészeket bedörzsölve csökkenti a fájdalmat. A rovarcsípések kellemetlenségeit enyhíti. Párologtatóban, légterek illatosítására, aromafürdő készítésére, szaunázáshoz, masszázsolajban javasolt a használatát. Kozmetika-, és parfümipar alapanyaga.

Az illóolaj áttetsző, halványsárga színű, illata virágos, balzsamos.

 

era961 In stock N/A , . , , .

Leírás

Francia (más néven valódi, orvosi, keskenylevelű) levendula illóolaj

A levendulavirág vízgőz-desztillációja során nyert illóolaj oldja a lehangoltságot, nyugtató hatású, hangulat kiegyenlítő. Linalil-acetát és linalol tartalmának köszönhetően fájdalomcsillapító, feszültségoldó és gyulladáscsökkentő hatású. A reumás, fájó testrészeket bedörzsölve csökkenti a fájdalmat. A rovarcsípések kellemetlenségeit enyhíti. Párologtatóban, légterek illatosítására, aromafürdő készítésére, szaunázáshoz, masszázsolajban javasolt a használata.

A Főapátság gyógynövénykertjében termesztett és lepárolt levendula illóolaj (Aetheroleum lavandulae) 100 %-os tisztaságú, kizárólag a növényből kinyert, hígítatlan, módosítás nélküli. Főbb alkotóelemek: linalil-acetát, linalol, β-ocimén,  terpinén-4-ol, lavandulol-acetát. Lehetséges allergén alkotóelemek: linalol, limonén, 4-terpineol.

Tárolás: Az üvegcséket használat után szorosan zárjuk le és tároljuk hűvös, fénytől védett helyen. Gyermekek elől gondosan zárjuk el!

Ellenjavallat: várandós, szoptatós anyáknál és kisgyermekeknél.

Az illóolajok rendkívül koncentrált, töményen általában irritatív anyagok, melyek használata nagy körültekintést igényel. Hígítatlanul ne használjuk őket. Az illóolajoknak kizárólag külsőleges felhasználása ajánlott. Szembe kerülés esetén a nyitott szemet több percig öblítsük bő vízzel, majd keressük fel az orvost. Lenyelés esetén, vagy ha az anyag a légutakba került, azonnal hívjunk orvost, vagy hívjuk a Toxikológiai Szolgálatot (0680-201199).

További információk

Kiszerelés

Egységár

199 Ft/ml